Translate

dinsdag 13 november 2012

De voorspelling van Peter Deunov (1864-1944)


De voorspelling van Peter Deunov (1864-1944) 

Peter Deunov.

Er blijken op het internet heel veel voorspellingen rond te zwerven die aan Peter Deunov worden toegeschreven. Vooral op websites met New Age signatuur wordt hij veelvuldig aangehaald, met name wat genoemd wordt -the prophecy of Peter Deunov-. Tik deze woorden maar eens in op een zoekmachine en u zult verbaasd zijn over het aantal hits.(1)
Nu had de auteur een jaar of 12 geleden ook al eens hierover gelezen en zelfs een toenmalige tekst digitaal opgeslagen (jaar 2000). Het viel hem nu (2012) ook op, dat er in de latere teksten, die nu veelvuldig opdoemen aardig wat toegevoegd is aan de eerder bekende tekst.(3)
Onderzoek van de auteur naar het oorspronkelijke artikel bracht zelfs aan het licht dat het merendeel er later door mensen uit de New Age scene aan toegevoegd is.
Onderstaand eerst een nederlandse vertaling van een vrij recente engelse versie.  Daarna een link naar een engelse versie uit het jaar 2000. (2) Daaronder vermoedelijk de tekst waar het allemaal mee begonnen is.(4)



Enige dagen voor zijn overgang naar de andere wereld was hij in een diepe mediummystieke trance en deed hij een buitengewone voorspelling over de woelige tijd die we momenteel doormaken – een voorspelling over het ‘einde der tijden’ en de komst van een nieuwe Gouden Eeuw voor de mensheid.

Hier is zijn ontroerende testament. Het is eigentijds en zo helder dat je er bijna aan zou kunnen twijfelen dat deze woorden 67 (2012) jaar geleden zijn gesproken.

“Het bewustzijn van de mens heeft een zeer lange periode van duisternis doorlopen. Dit tijdperk dat de Hindoes Kali Yuga noemen, loopt nu ten einde. We bevinden ons momenteel op de grens tussen twee tijdperken, het tijdperk Kali Yuga en de Nieuwe Tijd die we nu ingaan.
Er is al een geleidelijke verbetering gaande in de gedachten, gevoelens en handelingen van de mens, maar iedereen zal spoedig worden onderworpen aan goddelijk Vuur, dat zal zuiveren en voorbereiden op de Nieuwe Tijd. Zo zal de mens zich verheffen tot een hoger bewustzijnsniveau, onontbeerlijk voor zijn intrede in het Nieuwe Leven. Dat is wat wordt verstaan onder ‘Verheffing’.
Enige tientallen jaren zullen verstrijken voordat het Vuur komt, wat de wereld een nieuwe moraal zal brengen. Deze immense golf komt uit de kosmische ruimte en zal de hele aarde overspoelen. Eenieder die probeert zich te verzetten wordt meegevoerd naar elders.
Hoewel niet alle bewoners van deze planeet zich op hetzelfde ontwikkelingsniveau bevinden, wordt de nieuwe golf voelbaar voor iedereen en deze transformatie zal niet alleen de Aarde betreffen maar de hele kosmos.
Het beste en enige wat de mens kan doen is zich tot God wenden en bewust zijn trillingsniveau verhogen, zodat hij in harmonie is met de krachtige golf die hem spoedig zal verzwelgen.
Het Vuur waarvan ik spreek, dat gepaard gaat met de nieuwe omstandigheden voor onze planeet, zal alles verjongen, zuiveren en reconstrueren: de materie wordt verfijnd, onze harten worden bevrijd van angsten, stoornissen en onzekerheden en ze worden licht; alles wordt beter, verlicht; gedachten, gevoelens en negatieve handelingen worden geconsumeerd en vernietigd.
Ons huidige leven is een slavenbestaan, een gevangenis. Begrijp je situatie en bevrijd je eruit. Ik zeg je, verlaat die gevangenis! Het is treurig zoveel misleiding te zien, zoveel lijden, zoveel onvermogen te begrijpen waar het ware geluk ligt.
Alles om je heen zal binnenkort instorten en verdwijnen. Er blijft niets over van deze beschaving en de perversiteit; de hele aarde wordt dooreen geschud en er blijft geen spoor meer over van deze verkeerde cultuur die de mens onder het juk van onwetendheid houdt. Aardbevingen zijn geen mechanische fenomenen. Het doel ervan is het intellect en het hart van de mensen te wekken zodat ze zich kunnen bevrijden van hun dwalingen en waanzin en begrijpen dat ze niet de enigen zijn in het universum.
Ons zonnestelsel doorloopt nu het gebied van de Kosmos waar een constellatie die vernietigd was stofsporen heeft achtergelaten. Dit doorlopen van een besmette ruimte is een bron van vergiftiging, niet alleen voor de bewoners van de aarde maar voor alle bewoners van andere planeten in ons melkwegstelsel. Alleen de zonnen staan niet onder invloed van deze vijandige omgeving. Dit gebied wordt 'het dertiende gebied’ genoemd, of wel 'het gebied van tegenstellingen'. Onze planeet is duizenden jaren in dit gebied opgesloten geweest, maar we naderen nu de uitgang uit deze donkere ruimte en staan op het punt een meer spiritueel gebied te bereiken, waar hoger ontwikkelde wezens leven.
De aarde volgt nu een stijgende beweging en iedereen moet zich inspannen om in harmonie te bewegen met deze stijgende stromingslijn. Degenen die weigeren zich te onderwerpen aan deze oriëntatie verliezen het voordeel van de goede omstandigheden die in de toekomst geboden zullen worden om zich te verheffen. Ze blijven achter in de evolutie en moeten tientallen miljoenen jaren wachten op de komst van een nieuwe golf.(6).
De aarde, het zonnestelsel, het heelal, ze worden allemaal een nieuwe richting op gestuwd onder de invloed van Liefde. De meeste van jullie beschouwen Liefde als een bespottelijke kracht, maar in werkelijkheid is het de allergrootste kracht! Geld en macht worden nog steeds vereerd alsof ons leven ervan afhangt. In de toekomst wordt alles onderhevig aan Liefde en alles zal de Liefde dienen, maar het bewustzijn van de mens zal door lijden en moeilijkheden wakker worden.
De verschrikkelijke voorspellingen van de profeet Daniël uit de bijbel slaan op de tijd die zich aankondigt. Er komen overstromingen, stormen, en enorme branden en aardbevingen zullen alles wegvagen. Bloed zal overvloedig stromen. Er komen revoluties, vreselijke explosies zullen in vele streken op aarde klinken. Waar aarde is komt water en waar water is komt aarde. God is Liefde, maar we hebben het hier over een 'straf' , een antwoord van de Natuur op de misdaden die de mens sinds het begin der tijden heeft begaan tegen de Moeder, de Aarde.
Je hebt geen idee hoe grandioos je toekomst is. Er komt spoedig een nieuwe Aarde. Over enige tientallen jaren zal het werk minder vergen en iedereen zal tijd hebben voor spirituele, intellectuele en artistieke activiteiten. De verhouding tussen man en vrouw zal eindelijk in harmonie worden opgelost en iedereen krijgt de mogelijkheid zijn aspiraties te volgen. De relaties van paren worden gebaseerd op wederzijds respect en waardering.
De mensen zullen door de verschillende niveaus van de ruimte reizen en in de ruimtes tussen de melkwegstelsels doordringen. Ze zullen hun functioneren bestuderen en snel de Goddelijke wereld leren kennen om te versmelten met het Hoofd van het Universum.
De Nieuwe Tijd is de tijd van het zesde ras. Je bent voorbeschikt om je daarop voor te bereiden, de nieuwe tijd te omarmen en te beleven. Het zesde ras wordt gevormd rond het begrip Broederschap. Er zullen geen conflicterende persoonlijke belangen meer zijn; de enige aspiratie van ieder mens zal zijn om de Wet van de Liefde na te leven.
Het zesde ras wordt het ras van de Liefde. Er zal een nieuw continent voor worden gevormd, dat uit de Stille Oceaan zal opstijgen.
De stichters van deze nieuwe beschaving noem ik de ‘Broeders van de Mensheid’ of de ‘Kinderen van de Liefde’. Ze zullen onwankelbaar goed zijn en vertegenwoordigen een nieuw soort mens. De mensen zullen een familie vormen, een groot geheel, en elk volk vertegenwoordigt een orgaan in het lichaam. In dit nieuwe ras manifesteert Liefde zich zo perfect dat de hedendaagse mens zich daar slechts een heel vaag beeld van kan vormen.
Een nieuwe cultuur zal het licht zien. Ze berust op drie belangrijke pijlers: de verheffing van vrouwen, de verheffing van de eenvoudigen en nederigen en de bescherming van de rechten van de mens.
Licht, goedheid en rechtvaardigheid zullen zegevieren – het is een kwestie van tijd. De religies moeten worden gezuiverd. Elke religie bevat een klein deeltje van de Leer van de Meesters van het Licht, maar dat wordt versluierd door de voortdurende stroom van menselijke dwalingen. Alle gelovigen moeten zich verenigen en akkoord gaan op één punt: dat Liefde de basis is van alle geloof. Liefde en Broederschap zijn de gemeenschappelijke basis!
De aarde wordt binnenkort geteisterd door uitzonderlijk snelle golven Kosmische Elektriciteit. Over enige tientallen jaren zullen mensen die slecht zijn en anderen van het goede pad afleiden niet in staat zijn de intensiteit van die golven te verdragen. Ze worden zo door het Kosmische Vuur geabsorbeerd dat het slechte in ze zal verteren. Dan hebben ze berouw omdat het geschreven staat dat ‘God geopenbaard zal worden in het vlees’.
Er is op aarde geen plek die niet bevuild is door menselijk of dierlijk bloed; daarom moet de aarde worden gezuiverd, en daarom lopen sommige continenten onder en rijzen andere op.
De mensen hebben geen idee van de gevaren die ze te wachten staan. Ze gaan door met het nastreven van futiele doeleinden en genot. De mensen van het zesde ras zijn zich echter bewust van de waardigheid van hun rol en respecteren elkaars vrijheid. Ze voeden zich uitsluitend met producten uit het plantenrijk. Hun ideeën hebben de kracht vrij te circuleren als lucht en licht in onze tijd. De woorden ‘Als je niet weer geboren wordt’ slaan op het zesde ras. Lees boek 60 in Jesaja dat spreekt van de komst van het zesde ras, het Ras van de Liefde.
Dankzij Broederschap wordt de aarde een gezegende plaats, en dat gaat gebeuren – maar voordien wordt groot lijden gestuurd om het bewustzijn te doen ontwaken en de 'zonden' die zich duizenden jaren op hebben gestapeld moeten worden ingelost. De vurige golf die uit Den Hoge komt zal bijdragen tot de vernietiging van het karma van de mens.
De bevrijding kan niet langer worden uitgesteld. De mensheid moet zich voorbereiden op grote beproevingen waaraan niet te ontkomen valt en die een einde komen maken aan egoïsme. Onder de aarde vormt zich iets bijzonders. Een revolutie, grandioos en volledig onvoorstelbaar, zal zich spoedig in de natuur aankondigen. God heeft besloten de aarde te herstellen en dat gaat Hij doen.

Het is het einde van een tijdperk, een nieuwe orde komt in de plaats van de oude, een orde waarin Liefde op aarde zal regeren.’
Zo zij het! Het is tijd – Het is tijd om wakker te worden.
1). https://www.google.nl/#q=Deunov+prophecy&hl=nl&prmd=imvns&ei=Uk13UKHFNOWb1AWCk4HYDg&start=0&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=63aff432b59a3909&bpcl=35243188&biw=1920&bih=909  zoekmachine met woorden Deunov prophesy
Ongeveer 37.100 resultaten
2) http://antropocalypsearchief.blogspot.nl/2000/02/the-new-epoch-version-year-2000.html een versie uit het jaar 2000
3) hier nog een heel aantal links naar andere engelstalige websites

http://home.earthlink.net/~rila/sub/epoch.htm
http://www.angelfire.com/oh2/peterr/ProphecyOfPeterDeunov.html
http://www.missionignition.net/btb/btb023.php
http://www.earth-matters.nl/131/5015/voorspellingen/de-profetie-van-peter-deunov.html

De volgende gaan ook over andere onderwerpen, bijv. over het komende 6e tijdperk.

http://www.beinsa-douno.com/the-new-epoch-concept-of-the-master-beinsa-douno-peter-deunov.html
http://www.paneurhythmy.org/sunmessage.php
http://the2012scenario.com/2012-history-4/beinsa-dounos-new-epoch/ met een compilatie van verwante thema's
http://www.visionsunusual.com/uploads/1/9/6/8/1968835/agartha_deunovs_prophecy_article.pdf
http://www.secondcomingmission.com/no_frames/bulgariapage.htm
http://www.liveyourquest.com/E_age_d_or.html
http://the2012scenario.com/2010/11/beinsa-dounos-1944-prophecy-of-ascension-and-a-golden-age/
http://www.angelfire.com/moon2/isisaz/2012Addendum.pdf
http://en.cosmochristosophy.org/index.php/Main_Page
http://www.youtube.com/watch?v=cZWpar4lpOA&feature=youtube_gdata_player

4). Hier vermoedelijk de oudste vorm, die veel minder opzienbarend is als de latere versies, een tekst uit een mail (van de Beinsa Douno organisatie) die de auteur ontving n.a.v. een vraagstelling in die richting:
Regarding your second question (“Another question, under the name Deunov prophesy are very much hits in the internet”), the prophecy to which you are most probably referring (http://www.angelfire.com/oh2/peterr/ProphecyOfPeterDeunov.html) is not exactly by the Master Peter Deunov (Beinsa Douno), but appears to be by Olivier de Rouvroy, who has adapted (i.e. made his own version based on) some of the Master's ideas.
There is, however, something similar from the Master about the last epoch in a published book. I have included some excerpts of the text from that book below. Although I cannot vouchsafe its ideal authenticity, I hope you will find it interesting and at the same time coincident with the ideas and principles of Anthroposophy.
Kind regards,
Christophorus
Reference for the text below:
"The Wellspring of Good - The Last Words of the Master Peter Deunov", compiled by  Bojan Boev and Boris Nikolov, translation by Ernestina Staleva and Antoaneta Krushevska, Kibea Publishing Company, Sofia, Bulgaria, 2002, pp. 276-280, ISBN 954-474-316-2
from the "New Epoch"
....A question about the coming new epoch was asked.
The Master said:
"The solar system departs from heavier matter and enters into a lighter medium. Because of this, there will exist the conditions for the manifestation of a higher consciousness for humankind. The solar system departs from the so-called "thirteenth sphere". At the same time, the sun will enter the age of Aquarius. Now is the end of the dark epoch "Kali Yuga". Because the Earth enters a new sphere, all the old forms will change. The new forms will destroy the old ones. People will notice how they will grow and become new men. The old forms will fall away as do the leaves in autumn. In the place of the old people, new ones will come with new ideas."
" The Earth - after making many millions of rotations - makes one departure from its usual rotation. This departure is occuring today."
" New organs are forming in the human brain for the man of the future. Until they are formed, many things will remain unexplained. When a great Artist begins to paint  his painting, is it possible for the beauty of it to emerge immediately? No. On the first day he will only dash colours on the canvas with his brush. Even if we do not like his painting, he would only smile. On the second day, you will see that the paintings is in the same state. He will tell you:"Do not hurry with your judgement. When I finish the painting, then you can express your opinion about Life now, but Life is not finished."
......."Those who do not awaken during the contemporary epoch will be left for other times. We wonder what will happen to those people who were not able to accept the Divine. The issue is clear. I come to a fruit tree and collect the ripe fruit, and for the others, I will wait. When they ripen, I will pick them as well, and the bad fruit I will use as fertiliser. You ask : "Why is it so?" Because it is not possible to be otherwise."
"It is said in the Scripture: " Search for Me until I am close". This means - use the favourable conditions until I am close to you. If man were to be surprised by what the future is bringing to him, his surprise would deprive him of the opportunity to make use of the Good which is coming. Therefore, in order to make use of the conditions of life, man needs to possess the knowledge which brings Peace into his soul. Ignorance fills a man with worry."
.......
"An illuminated epoch is coming. The idea of Brotherhood will come to realisation. This Divine Spring will come gradually, not at once. People will change without noticing. They simply will not notice how they will change. One day they will awake, and they will find themselves in a new stage, similar to the caterpillar which enfolds into the cocoon, and once inside, transforms herself into a butterfly which cannot feed on leaves any more. That which is coming now can be called, the Manifestation of the Divine Origin in man."

5). de auteur heeft nog andere artikelen waarin over Peter Deunov gesproken wordt:
2012/10/beinsa-douno-peter-deunov-bodhisattva?
2012/10/wie-was-rudolf-steiner

6), met name deze tekst: 
en moeten tientallen miljoenen jaren wachten op de komst van een nieuwe golf, lijkt nu zo'n echte New Age toevoeging aan de oorspronkelijke tekst.
Ook Rudolf Steiner spreekt over een komende 6e periode (en watermantijdperk die pas over enkele duizenden jaren zal aanbreken, hoewel nu al voorbereid) en veel van de kenmerken die Deunov noemt kun je ook bij Steiner vinden, maar dit refereren aan tientallen miljoenen jaren klinkt wel erg ongeloofwaardig.
Hier is een oudere versie waarbij dit niet op deze manier vermeld is.
Het lijkt er dus op dat door allerlei toevoegingen vanuit de New Age scene een aantal voorspellingen die eigenlijk voor een verder weg liggende periode bedoeld zijn naar voren getrokken zijn om te laten passen in de verwachtingen die er omtrent 2012 leven.
Zie ook de artikelen van de auteur over de Maya's en het jaar 2012.
Er is een inleiding op een e-book hier en als archief.

Rudolf Steiner:
Dat is het geheim van het volgende tijdperk, dat door wat in de mensheid gebeurt, de goddelijke liefde zal verschijnen in de vorm van de goddelijke toorn – de goddelijke toorn, die zal beschermen tegen alle materiële vormen, die ontstaan vanwege het materialistische bewustzijnstijdperk, die beschermen zal daardoor, dat hij deze vormen laat ondergaan, voordat deze verder beschadigend kunnen werken. Uitgaand van dat, wat voor de schrijver van de Apokalypse (Johanne red.) verschijnt, spreekt hij van de uitgieting van de toornschalen in het volgende tijdperk. ( Openb. 16:1) Dat is wat in de mysteriën uitgesproken werd in een zin, die ontzettend schokkend op de betreffende inwijdeling inwerkte: in de sfeer van de menselijke illusie treedt de goddelijke liefde in de vorm van de goddelijke toorn in verschijning.  GA 346, 19-9-1924
Dann wird jeder in sich dasjenige zu verwirklichen streben, was aus der inneren Liebe heraus den Willen des Menschen realisieren will; dann wird der Herr der Herren, der König der Könige in jedem einzelnen wohnen. Geistig gesehen ist das die Zeit in der wir selber jetzt leben. Und die Tatsache, dass wir in ihr leben, ist nur dadurch verhüllt, dass die Menschen fortfahren, in alten Bahnen zu leben und wirklich zunächst soviel als möglich diese Christus-Innewohnung verleugnen, auf allen Gebieten so viel als möglich verleugnen. Man muss schon sagen: Es ist heute in zahlreichen Menschen vieles, was sie in der rechten Weise vorbereitet auf das ätherische Erscheinen des Christus, der ja ein aus der göttlichen Welt herabkommendes Wesen ist. Aber die Menschen müssen sich vorbereiten dadurch, dass sie den Quell ihres Handelns, ihres Tuns in sich selber finden. GA 346 ,14-9-24




terug naar inhoudsopgave